A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
09:30Kajak-kenuKajak 500m-négyes 1. forduló 1. futam
HUNMagyarország
10:10Kajak-kenuKajak 500m-négyes 1. forduló 2. futam
HUNMagyarország
10:30Kajak-kenuKenu 500m-páros 1. forduló 1. futam
HUNMagyarország
11:10Kajak-kenuKenu 500m-páros 1. forduló 2. futam
HUNMagyarország
11:40Kajak-kenuKajak 500m-páros 1. forduló 2. futam
HUNMagyarország
12:00Kajak-kenuKajak 500m-páros 1. forduló 4. futam
HUNMagyarország | Magyarország
12:20Kajak-kenuKajak 500m-páros 1. forduló 2. futam
HUNLévai Zoltán
12:30BirkózásZoltan Levai-Burhan Akbudak
NyílNyíl

Kész a növényi vér!

növényi hamburger clap
Vágólapra másolva!
Szójafasírtos és egyéb növényi pogácsás hamburgerekről már hallottunk eleget, most azonban egy olyan termékről van szó amelyben, tisztán növényi alkotóelemekből építettek fel egy marhahúsnak látszó pogácsát. Véres pogácsát.
Vágólapra másolva!
Semmi hús, és a sajt is növényi, mondjuk azt éppen kapni mindenhol, olyan is. Forrás: impossiblefoods.com

Le az ipari állattartással!

Patrick O. Brown, a Stanfordi Egyetem biokémia professzora 30 éve volt vegetáriánus, ebből öt éve vegán, amikor 2009-ben, felhagyva emberi DNS-sel kapcsolatos kutatásaival, belekezdett a húshasznú állattartás elleni intelligens harcba. (A húshasznú állattartás gáztermelése nagyobb mértékben felelős az üvegházhatásért, mint az egész gépjárműpark a Földön, kombájnokkal és vadászgépekkel együtt, a számukra termelt takarmánymennyiség 70 százalékkal több helyet foglal, mint ha a növényeket közvetlenül magunk fogyasztanánk el.)

"Totális képtelenség, hogy ez a rendszer ötven év múlva is működhessen ebben a formában" – nyilatkozta 2009-ben a Forbesnak. "Várhatunk a teljes felmelegedésre, vagy teszünk ellene. Én ezt egy megoldható problémának akarom felfogni, és eltakarítani az ipari állattartást a Föld színéről" – tette hozzá. Az állattartás már akkor, ott is alacsonyabb adókért könyörgött (napjainkban lásd a sertéshús áfájának csökkentését), az ipari állattartás gazdasági megközelítésből is egyre fenntarthatatlanabb.

A vér volt a kulcs

Brown startupja, az Impossible Foods növényekből kivont alkotóelemekből megalkotta a marhapogácsát, amely ízre a szarvasmarha és a pulykahús között van félúton, állaga kicsit levegősebb, könnyebb – írja a terméket testközelből megismerő Wall Street Journal.

A fő probléma a marhahús fémes ízéért felelős vér, azon belül is a vörösvértestek, pontosabban a vastartalmú metalloprotein, a hemoglobin kinyerése volt növényi forrásokból, de ezt a problémát és a vasbevitelre fordított extra figyelmet minden vega ismeri. Brown ezt oldotta meg.

Mark Post laboratóriumban növesztett húsával ellentétben Brown piacképesre tervezte a terméket, és kifejezett szándéka is az értékesítés, de pontos időt és árat még nem nevezett meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!