Egész évben a dinnyeszezont vártuk: bár annyira rövid, hogy ezalatt lehetetlen megunni, mégis létezik egy olyan csodálatos alapanyag, amivel kombinálva a nyár kedvenc gyümölcse új életre kel.
A sós és az édes jó együtt, ez nem új, ahogy talán az sem, hogy a gyümölcsöket sajttal párosítani remek dolog. A dinnyével mégsem csinálunk mást egész nyáron, mint megesszük úgy, ahogy van. Nem élt igazán, míg ki nem próbálta a görögdinnyét fetával: csak úgy, egymás mellé nassolgatva is elképesztő, de ebben a salátában lime-mal és mentával kiegészítve simán csak tökéletes. (Aki ennél is karakteresebbet szeretne, próbálja meg kékpenészes vagy márványsajttal!)
Alapanyagok:
A dinnyét a héjából kivágom, kimagozom és felkockázom. A sajtot rámorzsolom. Ráfacsarom a lime levét, sózom, borsozom, meglocsolom olívaolajjal, és megszórom az összevágott mentával.