Már nyilvános a Gault&Millau Magyarország 2016-os étterem- és borkalauza. Az anonim szakértők értékelése alapján a következőképpen alakult a lista:
A Gault&Millau Magyarország 2016-os kötete 228 étterem és 510 bor tesztjét tartalmazza, továbbá értékel 171 borászatot és 234 szállodát. Molnár B. Tamás, a kalauz főszerkesztője elmondta, hogy
idén először jelentkezik a kalauzban a Budapest extra című fejezet,
amely ajánlásokat tartalmaz a következő területekről: street food, alternatív vendéglátás, cukrászda, kávéház, sörözők, illetve a zsűri először tesztelte a hazai kézműves söröket.
A Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) minden évben az új Gault&Millau étterem- és borkalauz bemutatóján adja át az Aranyszalag Minőség tanúsítványokat is. Az egyesület tizenkét éve alakult,
az alapító tagok főként a piacokban és éttermekben csalódott civilek voltak.
Az Aranyszalag Minőség tanúsítványát abból a megfontolásból alapították, hogy az támaszként szolgáljon mindazoknak, akik tudnak és mernek minőséget teremteni. Díjukat idén a Beregi szabadtartású csirke (Alemitta) kapta.
Nyilvánosak a Czifray-versenykurzus győztesei is. A kurzus talán
a legnagyobb fejlődési lehetőséget jelenti a versenyzőknek,
akik a kétéves időszak során több mint egy tucat feladatot oldanak meg. Az egyes etapok keretét vagy egy híres étel, vagy egy technológia, vagy egy jellegzetes alapanyag adja.
A nyertesek: