Másnaposság ellen mindenkinek van egy saját vélt vagy valós ellenszere, de olyan módszerről eddig még nem nagyon hallottunk, amely
nem kezeli, hanem elejét veszi a bajnak.
Egy londoni húskisüzem, a Serious Pig most azt állítja, megtalálta a receptet: már boltokban a kolbász, amivel elkerülhetjük az italozási utáni émelygést és rosszullétet.
Kezelt másnapnak (Hangover Cured) hívják a szerintük forradalmi csemegét, amelynek nagyon magas a fehérjetartalma. Ezen kívül csilit és gyömbért is találunk benne, melyek a fejfájás és a hányinger ellen hatékonyak. A lényeg, hogy a csodakolbászt még a nagy ivászat előtt, vagy legalább közben kell elfogyasztani - állítják a gyártók.
A két feltaláló, George Rice és Johnny Bradshaw így vallottak a Foxnewsnak:
A családunk és a barátaink voltak a kísérleti nyulak. Bátran ki merjük jelenteni, a gyógymód működik.
Az ivászatot megelőző étkezés tehát segít elkerülni a bajt, talán akkor is, ha hazai kolbásszal próbálkozunk. De bizonyos mennyiségű alkohol felett senki ne várjon csodát. És a folyadékpótlásról se feledkezzünk meg, lehetőleg víz formájában.