A zsír elleni, sokak által erősen megkérdőjelezett hadjárat következtében közellenséggé váltak olyan csodálatos dolgok, mint a vaj, a tejszín vagy a sült csirke bőre. Állítólag bizonyos emberek még arra is hajlandóak voltak, hogy eleve bőr nélkül süssék a csirkét, de ezt őszintén szólva elképzelni sem tudjuk (nem is akarjuk).
De mindegy is, mert a vaj után végre a csirke zsírját is rehabilitálták! A Harvard School of Public Health szerint a bőrben található zsír nagyobb része ugyanis egészséges, telítetlen zsírsavakat tartalmaz, így nyugodtan fogyasztható.
Márpedig a telítetlen zsírok segítenek csökkenteni a koleszterinszintet és a vérnyomást. Ráadásul a bőr a sütés-főzés során segít megőrizni a hús nedveit, így kevesebb sóra és panírra van szükség.
Sajnos heti egynél többször ennek ellenére sem javasolják, de ezzel ki tudunk egyezni.