Az avokádó, különösen itt, Európában, ahol nem terem meg, mindig is igényelt némi hozzáértést, trükközést. Vásárláskor finoman meg kell nyomkodni, hogy mennyire érett, ha még kemény, érlelni kell. A pont fogyasztható gyümölcs Magyarországon sajnos igen ritka. Aztán el kell találni a fogyasztáshoz legmegfelelőbb érettségi fokot, majd ha tökéletes, ügyesen kell felbontani, hogy a ne veszítsük el a héj alatti legfontosabb réteget.
Ha már minden körülmény adott, hogy élvezzük jól megérdemelt avokádónkat, akkor még ott van az a lehetőség, hogy nem esszük meg az egészet egyszerre és megbarnul.
Egy ausztrál vállalat azonban kifejlesztett egy új technológiát, ami lelassítja a barnulás folyamatát. A The Natura Zero nevű eljáráshoz kell egy hatalmas gép, amelyet a szeletelt és pép avokádó termékeknél használnak. Működési elve az, hogy „kikapcsolja" azt az enzimet, amely a barnulásért felelős. Az eljáráshoz gőzt használnak, így nincs szükség vegyi anyagokra.
Sajnos, a technológia egyelőre csak ipari méretekben elérhető, de a korábbi avokádós cikkeinkhez érkezett hozzászólások alapján biztosak vagyunk benne, hogy lakossági szinten is komoly igény mutatkozik rá.