A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Orosz sajtóértesülések szerint Myenty Abena, a Ferencváros suriname-i válogatott védője szerdán este Moszkvába utazik orvosi vizsgálatokra, ha pedig mindent rendben találnak nála, akkor csatlakozik a Dejan Sztankovics által vezetett Szpartak Moszka csapatához.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy a védőért orosz sajtóhírek szerint másfél millió eurót kap a Fradi, aki a brazil Marquinhos után már a második futballistáját értékesíti a moszkvai csapathoz.

Májusban a Paks ellen elveszített Magyar Kupa-döntő után egy nappal a Fradi akkori edzője, a szerb Dejan Sztankovics közölte a Ferencváros vezetőségével, hogy elfogadta a Szpartak Moszkva ajánlatát, és távozik a magyar rekordbajnoktól. 

A szerb szakember a jelek szerint szívesen csemegézik korábbi csapatából, ugyanis ugyanis a Szpartak Moszkva több mint 5 millió euróért megvásárolta a zöld-fehérek egyik legjobbját, a brazil Marquinhost, most pedig a suriname-i válogatott Myenty Abenát csábította az orosz fővárosba.

Myenty Abena másfél évet futballozott a Fradiban
Fotó: Polyák Attila  Origo

A Magyar Nemzet értesülései szerint Abena szerdán elköszönt a csapattól, este pedig Moszkvába utazik. Amennyiben megfelel az orvosi vizsgálatokon, akkor a Szpartak Moszkva újabb másfél millió eurót utal át a zöld-fehérek számlájára. 

Abena távozása nyílt titok volt már az Üllői úton, hiszen a Fradi nem is nevezte a suriname-i válogatott védőt a BL-selejtezőkre. Mindenesetre az ulloi129.hu úgy tudja, amennyiben minden rendben lesz a szerződéssel, akkor Abenáért a fent említett másfél millió eurónál is több érkezhet a Fradihoz.

A 29 éves védő 2023 januárjában igazolt a Fradihoz a Slovan Bratislava együttesétől, 39 meccsen lépett pályára a zöld-fehér csapatban. Ez idő alatt két gól szerzett, mellette pedig nyert két bajnoki címet is. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!