Bocuse d'Or - már harminc éve is nagyon komoly volt

bocuse 30
1991-ben elég volt egy ember is a dísztálhoz
Vágólapra másolva!
Idén harmincéves a Bocuse d'Or. Nézze meg, mennyit változott a verseny, a tálalás és a körülmények.
Vágólapra másolva!

A Bocuse d'Or névadója és ötletgazdája Paul Bocuse volt, aki 1985-ben a Salon des Métiers de Bouche szakkiállításon rukkolt elő elképzelésével – a nagyhatású séf szerint

kell egy olyan szakácsverseny, ahol minden a helyszínen, a nézők és a szakmai zsűri előtt készül.

1991-ben elég volt egy ember is a dísztálhoz Forrás: Bocuse d'Or

A Lyonban született Bocuse a konyhai megújhodásnak tekintett nouvelle cuisine atyja. Szülővárosában dolgozott a családi étteremben,

1958-ban megszerezte első Michelin-csillagát.

Ezt követően jött még kettő: 1962-ben és 1965-ben is. A még ennél is rangosabb, csak a Franciaország legjobb szakembereinek adott MOF címet 1961-től birtokolja.

Az 1926-ban született Paul Bocuse, a verseny névadója, a 20. század egyik legnagyobb konyhai mestere, a nouvelle cuisine meghatározó alakja Forrás: Bocuse d'Or

Ötletből 1987-ben lett először valóság – azóta

eltelt harminc év és a viadal fénye nem kopott meg, sőt, egyre csillogóbb.

Azóta már a legnagyobb presztízsű összecsapása a séfeknek, amelyre kijutni is komoly teljesítmény.

1987: a kompakt tálat balról a legendás Daniel Léron, az 1976 MOF rangú séf tartja Forrás: Bocuse d'Or

A hivatalos versenyfotókból válogattunk, érdemes végignézni, hiszen nem csak a szakmai állandóság, hanem a változás is tetten érhető.

1999, Terje Ness és a győztes norvég csapat Forrás: Bocuse d'Or
2007: egymás mellet Serge Vieira és Heston Bluemthal Forrás: Bocuse d'Or
2015: a győztes Orjan Johannessen és csapata Forrás: Bocuse d'Or
2001: a versenyt a francia François Adamski nyerte Forrás: Bocuse d'Or
1999 - győztes: Terje Ness, Norvégia, ezüst: Yannick Alleno, Franciaország, bronz: Ferdy Debecker, Belgium Forrás: Bocuse d'Or
2011: a versenyt az idehaza is ismert Rasmus Kofoed nyerte Forrás: Bocuse d'Or
1995-ben így díszítették a halat Forrás: Bocuse d'Or
1993: Romeyer és Girardet nézik a dísztálat - ma már ilyennel a selejtezőből kiesnének Forrás: Bocuse d'Or
2009-ben még zárt boxban dolgoztak. Ez azóta változott, így sokkal jobban látható a csapatok konyhai munkája Forrás: Bocuse d'Or
2003: az aranyérmes norvég tál, Charles Tjessem műve Forrás: Bocuse d'Or
1989 és a máig egyetlen női győztes, a luxemburgi Léa Linster. Az ezüst a belga Pierre Paulusé, a bronz a szingapúri William Waié volt. Forrás: Bocuse d'Or
2005 kemény év volt: Serge Vieira Franciaországból, a norvég Tom Victor és a dán Rasmus Kofoed Forrás: Bocuse d'Or
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!