Az igazi gasztroforradalmár mindent megkérdőjelez, amit eddig adottnak vettünk és saját döntéseket hoz. Mert végül is miért lenne muszáj kidobni az egyébként ehető részeket, csak mert nem szépek?
Dan Barber úgy döntött, elege van belőle, hogy
rengeteg zöldség kerül az éttermek szemetesébe csak mert az úgy szokás.
Ezért a New York-i Mimi Cheng's étteremmel közösen kitalálták a zöldségvégekből készülő vegetáriánus dumplingot.
Így aztán az egyébként legjobb esetben a komposztban hasznosuló bok choy és cukkini végek,
a répahéjak és zöldséglevelek új értelmet nyernek
a dumplingjáról híres étterem különleges, mogyorós, gyömbéres, miso szószos tésztájában.
A minden bizonnyal rendkívül népszerű szemétből készült dumplingokat február hónapban lehet megkóstolni a Mimi Cheng's-ben, aki arra jár, mesélje el milyen.