A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Az igazi barátoknak a bazsalikom is jó vacsorára

bacon baguette recept
Két pillanat alatt üres lett a deszka
Vágólapra másolva!
Épp a friss bazsalikomot szagolgattam a kertben, amikor betoppantak a barátok. Nyáron gyakran megesik, hogy nálunk ragadnak vacsorára is: a fákkal teli hűvös kert, a puha zöld fű, na meg a jó fröccsök marasztalásra bíztatnak. Előbb-utóbb megéheztünk, és egyáltalán nem volt kedvünk a meleget még szalonnasütéssel tetézni. Letéptem egy csokor bazsalikomot, benéztem a hűtőbe, kamrába, mi passzol a friss fűszernövényhez.
Vágólapra másolva!

Mozzarellát találtam, de csak egyet. A hűtőben volt még pár szelet bacon, fokhagyma és tojás. Leltem egy előző napi baguette-et, ami már kissé szikkadt volt.

Hát ezekből túl nagy partitálakat nem lehet kihozni, a fine dining (nagy tányér közepén egy kis falat) pedig nem a mi műfajunk; szeretünk enni.

Előre tervezett főzésben nem lennék dobogós, de ilyen esetekre jól jön az évek alatt kifejlesztett készség: már az összetevők látványa alapján el tudom képzelni az ízeredményt. A kényszer szülte ötletek az esetek nagy részében bejönnek, így kipakoltam a pultra a talált alapanyagokat, majd nekifogtam.

Kettévágtam a baguette-et, kiszedtem a belét, amit felaprítottam, és egy tálban összekevertem a tojással, a kicsi kockákra vágott mozzarellával, a szintén apróra vágott friss bazsalikommal. Megszórtam sóval, daráltam bele zöldborsot, majd a két fél baguette-be beletöltöttem a masszát. Betoltam a sütőbe, majd amikor már megszilárdult a töltelék, összeborítottam a baguette-feleket, betekertem kívülről bacon szeletekkel, és visszatoltam a sütőbe. Az illatokra szép lassan mindenki beszivárgott a konyhába, és pár perc múlva topogva vártuk, hogy elkészüljön az instant vacsora. Mikor megpirult, kihúztam a sütőből, és még forrón szeleteltem; sistergett a bacon, nyúlt a mozzarella szépen.

Türelme senkinek nem maradt: az odapirult nyelveket hűtötte a hideg fröccs.

Két pillanat alatt üres lett a deszka Forrás: Szende Gabriella

Végül íme, a hozzávalók:

  • 1 db 25 dekás baguette
  • 1 nagyobb vagy 2 kisebb mozzarella golyó (25 dkg)
  • 5 nagyobb szelet, vékony bacon
  • 1 egész tojás
  • friss bazsalikom
  • só, zöldbors
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!