A nyári meleg nem akadály, a bosszantó olvadós jeges desszert már a múlté, ugyanis a japán Kanazawa fagylalt nem fog pacát hagyni a pólónkon.
A kanazawai Bioterápiás Fejlesztő- és Kutatóközpont hozta létre a fagylaltot, amely ellenáll a nap meleg sugarainak.
A titkos összetevő, amely meggátolja az olvadást, a polifenol. Ezt a hozzávalót eperből vonják ki.
A tanulmányok szerint a desszert még akkor is megtartotta a formáját, amikor 5 percig a 28 fokos nap vagy a hajszárító melegének volt kitéve. Hogyan lehetséges mindez?
A polifenol folyadék megnehezíti, hogy a víz elkülönüljön a fagylalt zsírjától, így az édesség hosszabb ideig képes megtartani eredeti formáját, és nehezebben olvad meg. Lelki szemeink előtt már látjuk is, ahogy az új finomság meghódítja Európát, és szinte hiányozni fognak a kezünkre olvadó gombócok.