Magyarországon folyamatosan nő a laktózérzékenyek aránya, de nem tudni, hogy pontosan miért.
A kutatások szerint nem pusztán a laktáz enzimmel, pontosabban annak hiányával akad probléma.
Nem csak mi, de még a sztárok sem tudnak lemondani a krémes csokoládéról, amely lágyan olvad el az ember szájában. De ugyan ki hibáztatná őket ezért?
Az idén is keresték hazánk legjobb sörkorcsolyáit. A Magyarország Legjobb Sörkorcsolyája 2017 elnevezésű pályázatot augusztus 6-án, a Sör Világnapján hirdették meg, és a napokban zárult.
Készítse el ön is a különleges ízvilágú falatkákat. Recept a cikkben!
Szabadfi Szabolcs, ismertebb nevén Szabi, a pék, igazi kihívással nézett szembe a Pizza Európa Világbajnokságon.
Bor és csokoládé: vajon megfér ez a két dudás egy csárdában, pontosabban egy palackban?
Az italt a tempranillo szőlő és a prémium csokoládé különleges, mégis izgalmas keveréke teszi egyedivé.
A 19. században az angol pubokban és tavernákban a kocsmárosok kis edényekben szervírozták az őrölt gyömbért, amit az emberek a sörükbe szórtak.
Az ősz egyenlő a gesztenyével. A szabadtéri piacok standjai dúskálnak a helyi termésben, és a pörkölt gesztenye illata tölti meg a levegőt.
Gesztenyéből akár lisztet is készíthetünk, ami a gluténre érzékeny embereknek kiváló lehetőség.
Mivel volt kenyér, sajt és szarvasmarha, akár még sajtburger is kerülhetett volna az asztalra, ám ők inkább maradtak a sertéshúsnál és a csalánnál.
Bizony szeretjük a tökös pitét, a sütőtököt és a tökből készült kávét is.
Ám így Halloweenhez közeledve, inkább a tökfaragáson jár az eszünk.
Egy bögre tej, egy bögre liszt, egy tojás, egy csipet só, és egy fáradhatatlan csukló. Mindössze ennyi kell a tökéletes palacsintához.
Az október elsejei vegetarianizmus világnapja apropójából az étterem séfjei minden évben húsmentes fogásokat állítanak össze.
Az ínycsiklandó ételek november 12-ig nyújtanak gasztronómiai kalandokat az oda látogatóknak.
Az idilli képsorokon paprikával tűzdelt csirke forgott a nyárson, miközben a gyerekei és a felesége lelkesen nézték, ahogy a sóletet kavargatja a sztárséf.
A Holló utca-Dob utca sarkán áll a Fidel's Cabaret nevű étterem: ahogy belépünk, jobbra a zenekar éppen hangol, balra teljes életnagyságban Fidel Castro áll.
Fidel Castro felháborít, ez egyértelmű, megbotránkoztatja az embereket. A kabaré pedig nem más, mint szórakoztatás, vicc.
A következő ételek nem csak finomak, de néhány perc alatt készítheti el őket. Így nem lesz többé reggeli rohanás.
Bár a legtöbb sztár a rivaldafényben egészséges és aktív életmódot folytat, a hétköznapokban azért ők is elcsábulnak.
A hírességek nemcsak fogyasztják, hanem szívesen készítik is kedvenc fogásaikat.
Jólesik a máglyarakás, ám az már kevésbé, ha egy tál apró bogyó ül előttünk az asztalon arra várva, hogy valaki kiszedje belőle a magot. Ne essünk neki kézzel és körömmel, hiszen van egy könnyebbik út.
A baltimore-i ArticBuzz társaság egy olyan jégkrémet hozott létre hat különböző ízben, amiben a titkos összetevő a vodka.