Mi fán terem a murci és az almacsinta?
![](https://cdn.origo.hu/2023/12/qEYc5A-MkedxwQlFIMi8zaz1NJ2AwN0pU_B7_f6b3wY/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzIwMGE1YjA5Yzc4YTQ2NWNhYzM3OTBhMTY2N2JhNjEz.webp)
Búcsúztassa el a szüreti időszakot élményszürettel és gasztrokalandokkal. Kóstoljon mustot és murcit – ami a még nem teljesen kiforrt, zavaros újbor – a nyitott pincékben, próbálja ki a fokolást, vegyen részt pincetúrán, közben pedig ne engedje ki a poharat a kezéből. Hiszen ott van még a háziszörp és a borpárlat is, amit vétek lenne kihagyni.
Torok nem marad szárazon, gyomor pedig éhesen: szőlővel cipóban tálalt sajtleves, újhegyi módra készült sült csülök, sonkakülönlegességek, szüreti gulyás vagy a házi rétes várja a korgó gyomrokat. De lesz itt etyeki padlizsán és zakuszkrém, bajor sör, folyóbor, brownie fagyival, megtudhatja, mi az almacsinta, belekóstolhat a sajtkülönlegességekbe és egy jó kis pincetúrába is.
Az Élményszüret október 21-22-ig várja a látogatókat, reggel 10 órától a Gasztrosétányon, Etyeken. A belépés ingyenes!