Vaj, rá a lekvár, mogyorókrém, hozzá egy pohár tej, májkrém paradicsommal – és itt megállt a kreativitás. Persze a lekvár egy nagyon kényelmes klasszikus, és azonnal összefut a nyál a szánkban, ha a nagymama veszi elő a kamrából a saját készítésű finomságát, de lehet ezt még fokozni. Lássuk, mivel dobhatjuk fel a hétköznapi lekváros kenyeret!
Ami biztosan nem jutna eszébe, maximum az édesszájúaknak, az a méz. Kenje meg lekvárral a kenyeret, majd csepegtessen rá egy kis mézet. Az ízkavalkád mennyei! Aztán ott van a csokoládé is. Szívesen vegyítjük sütemények receptjében, akkor miért ne lehetne egy szelet kenyéren is,
mondjuk ráolvasztva.
A következő összetevővel a feketeszeder lekvár alkotja a legjobb párost, de bármilyet használhatunk, ha az épp nincs otthon, ez pedig nem más, mint a gránátalmamag. Szórja a kenyérre és élvezze!
Mazsola is kerülhet a kenyérre vagy kalácsra:
vajazza meg, és szórja rá az aszalt finomságokat! Piríthatunk egy marék kókuszpelyhet vagy aszalt almát, és rászórhatjuk azt is a reggelinkre. Ha szeretjük az édes és sós ízek keveredését, akkor
süthetünk egy kis bacont a szilvalekváros kenyerünk tetejére, de még finomabb, ha a szilvalekvárba ledarált tepertőt keverünk.
Kétségtelenül furán hangzik, de tényleg finom! A holnapi reggelinél már ki is próbálhatjuk.