Magvas sajtgolyóktól lesz ínycsiklandó a saláta
![](https://cdn.origo.hu/2023/12/5M47b7U0QYNAEmzLNmh0PYqRbxCigv8Ns3YOgwXtTEE/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMzYjU0ZTFlM2ZiMjRlNGViZTNlZTA5OGM1Njk4OTE3.webp)
Hozzávalók:
Elkészítés:
A padlizsáncsipszhez a padlizsánokat hajszálvékony szeletekre vágjuk, és sütőben 150 fokon, hőlégkeveréses módban 20 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, vékonyan megkenjük olívaolajjal. Egy marék mosott salátát a padlizsán szeletekre halmozunk, kevés balzsamkrémmel meglocsoljuk. A vegyes magvakat száraz serpenyőben illatosra pirítjuk. Az kocka sajtot tenyerünk között golyókká formáljuk, és az illatos magvakba forgatjuk. A golyókat a saláta tetejére halmozzuk. Adagonként három, különböző ízű golyó kerül a saláta tetejére.