A gasztronómia pápájától pénteken délelőtt vettek örök búcsút a lyoni Szent János katedrálisban. A zömében Michelin-csillagos főszakácsok fehér séfruhában vettek részt a gyászmisén.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a sertéshúst tartalmazó párizsikat ellenőrizte legújabb Szupermenta terméktesztjén. Egy termék esetében indítottak eljárást a hivatal szakemberei.
A Magyarországra szállított aszalt gyümölcs számos fungicid, baktericid és rovarölő növényvédőszer mellett, propargit hatóanyagot is tartalmaz.
Tudta, hogy az Okinava-szigeten az emberek még százéves koruk felett is egészségesek? A titok az étrendjükben és a táplálkozási szokásaikban keresendő.
Izgalmas felfedezőút várja a kávé rajongóit, mert most Etiópia és Uganda szívébe barangolunk, hogy megismerjük az arabica és a robusta legendáját.
Néhány egyszerű praktikával kihozhatjuk a legtöbbet a nyersanyagainkból és fűszereinkből. Ha megfelelően tároljuk őket, tovább maradnak frissek, így még pénzt is spórolhatunk.
Ha február, akkor furmint! Idén megint egy teljes hónapot szentelnek a borkedvelők a furmintnak.
A The Dirty Cookie desszertbár munkatársai kézzel készítik a poharakat, és belga csokoládéval vonják be a belsejüket.
Ezekbe a feles poharakba nem alkohol kerül, hanem tej, vaníliás mandulatej, csokoládékrém, vaníliakrém vagy pirított mályvacukor.
Véget vetnek a szigetországban szinte egy évszázada fennálló alkoholtilalomnak a húsvéti ünnepet megelőző nagypénteken.
A Costes Downtownban most az ételeket a portugál Tiago Sabarigo, és a londoni Peninsula étterem főszakácsa, Tomas Lidakevicius készíti.
Lapozzon tovább, és ismerje meg a Pilis borait és a zöld konyha titkát.