Hozzávalók a palacsintához:
*1 bögre= 2,5 dl
Hozzávalók az ananászos-mangós sziruphoz:
Hozzávalók a mascarponés tejszínhabhoz:
Az ananászos-mangós szirup elkészítése:
Öntse egy lábasba a 2 bögre felkockázott mangót, a 2 bögre felkockázott ananászt, a cukrot és a 2 bögre vizet. Forralja fel, azután időnként megkeverve főzze körülbelül 15 percig, vagy míg a gyümölcs megpuhul.
Vegye le a lábast a tűzről, utána egy botmixer segítségével turmixolja össze a gyümölcsöket. Öntse bele a mézet, azután tegye vissza rotyogni legalább 15 percig, vagy míg besűrűsödik; néha keverje meg.
Szűrje át egy tálba a keveréket, adja hozzá a maradék felkockázott mangót, ananászt, a reszelt narancshéjat és a citromlevet; jól keverje össze, majd tegye félre.
A mascarponés tejszínhab elkészítése:
Egy közepes tálban keverje össze egy habverő segítségével a mascarponét, a porcukrot, a vaníliát és a ½ bögre tejszínt. Ha elkészült, töltse habzsákba.
A palacsinta elkészítése:
Egy tálban keverje össze a lisztet, a kristály- és barna cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a vaníliát és a sót. Egy másik tálban keverje össze az írót, a tojásokat és a vajat; öntse a száraz összetevőkhöz, majd dolgozza jól össze. Pihentesse a tésztát 15 percig szobahőmérsékleten.
Kenjen ki olvasztott vajjal egy teflon bevonatú palacsintasütőt. Süsse a palacsintákat, míg aranybarnák lesznek. Tálalja az ananászos-mangós sziruppal, illetve díszítse mascarponés tejszínhabbal és mentával. Ízlés szerint szórja meg porcukorral.