Kókuszos csirkefalatok és török leves a hétvégére
![török lencseleves](https://cdn.origo.hu/2023/12/cQd5JQ2ZM7DE7lEa-AgoGCMtC5aOJI-fqrnWHvku3iY/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzZmNDhiOGExOTU0MDQ5M2JhZjg3NDc0YjhjMWY3ZDdl.webp)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Pirítsa meg a hagymát az olajon, azután keverje hozzá a fokhagymát és a paradicsompürét. Adja hozzá a paradicsomot, a répát, a burgonyát, majd a lencsét és a forrásban lévő vizet. Tegye rá a fedőt, és hagyja főni 25 percig. Ha letelt az idő, sózza, borsozza, végül turmixolja össze.
Olvassza meg a vajat, és keverje össze a pirospaprikával. Ha elkészült, szedje ki a levest egy tálba, tegyen bele egy evőkanálnyit a vajas keverékből, és élvezze az ízeket.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Darabolja fel a csirkemellet közepes méretű falatokra. Egy tálban keverje össze a sót, a borsot, a kukoricakeményítőt és a Cayenne-borsot; egy másik tálban verje fel a tojást, egy harmadikba pedig öntse bele a kókuszpelyhet. Forgassa meg a csirkefalatokat a kukoricakeményítős keverékben, a tojásban, majd a kókuszban, végül süsse ki olajban. Tálalja krumplipürével vagy salátával.