Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a krémhez:
Elkészítés:
Melegítse elő a sütőt 180 fokra. Egy robotgéppel keverje össze a citrom- vagy limehéjat, a vajat és a cukrot, amíg krémes lesz. Folyamatos keverés mellett adja hozzá a tojást, végül a mandulalisztet és a lisztet.
Ha elkészült a tészta, tegye folpack közé, és nyújtsa ki; valamivel nagyobbnak kell lennie, mint a 35x13 centiméteres piteforma. Tegye a formába, igazítsa bele, végül vágja le a felesleget – ami túllóg a szélén.
Vágjon méretre egy darab sütőpapírt, tegye bele, utána néhány súlyt is, hogy a tészta megtartsa a formáját sütés közben. Süsse 13 percig, azután vegye ki a súlyt, és süsse további 3 percig. Közben magozza ki a cseresznyét, és készítse el a tölteléket.
Keverje össze a krémsajtot a cukorral, majd adja hozzá a vaníliát és a tejszín felét. Dolgozza jól össze, azután öntse hozzá a maradék tejszínt. Töltse meg a krémmel a lepényt, rakja a tetejére a cseresznyét, és kenje meg egy kis cseresznyelekvárral.