A somlói Kreinbacher Bistro séfje, Toldi József és Pesti István, a Platán Restaurant & Café séfje együtt készítik el a fesztiválra azt a menüsort, amelyet a pezsgők és borok tesznek teljessé: rántott csirkeszárny remoulade mártással és tokhal kaviárral, továbbá Szent Jakab-kagyló, ponzuval avokádókrémmel és lazackaviárral, illetve malachússal töltött wonton vajmártással.
A tradicionális pezsgők között ott lesz többek között a kifinomult, gyümölcsökkel teli Rosé Brut és a 100% furmint
Prestige Brut 2013 Magnum kiadása.
A borok közül a modern stílusban elkészített, a somlói borvidéket jelképező Juhfark 2016 mellett érkezik az Öreg Tőkék Borának friss évjárata, valamint a prémium borválogatás legújabb tagja, az Olaszrizling Selection 2016.
A Champagne borvidékről 15-féle tétellel készülnek: köztük a Paul Bara, a Piper-Heidsieck, a Pol Roger és a Charles Heidsieck emblematikus pezsgői.
Emellett idén először a champagne-i borvidék csúcsát, a prestige cuvée-t is megkóstolhatják a fesztivál vendégei.
Továbbá egy limitált különkiadás is bemutatkozik a Piper-Heidsieck háztól – a Cinema Edition az Oscar-gálára született meg,
a Gourmet Fesztivállal egy időben pedig épp a Cannes-i Filmfesztivál hivatalos pezsgőjeként kortyolják a sztárok.
A palackokat díszítő ragyogó, stilizált pálmamotívumot Los Angeles art deco építészete ihlette. Tartalma egy igazi klasszikus, a Cuvée Brut.
A ház másik újdonsága egy exkluzív tétel a gasztronómia rajongóinak. A világszerte
most debütáló Essentiel Blanc de Blancs
100% chardonnay champagne-t struktúrája és gyümölcsössége miatt kifejezetten ételek mellé ajánlják.
A Gourmet Fesztivált május 17. és 20. között tartják a Millenáris Parkban.