A Gönci Barack Vigasság szervezői ezúttal különösen nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy az uniós oltalom alatt álló magyar pálinkákat minél szélesebb körben megismertessék a közönséggel. Ennek apropójaként exkluzív
eredetvédett pálinkabemutatót
szerveznek Angerman Lászlóval, a két Michelin-csillaggal is büszkélkedő Onyx étterem sommelier-jével.
A bemutatandó italok között szerepel a szabolcsi alma, a szatmári szilva, a gönci barack, a kecskeméti barack, a békési szilva és az újfehértói meggypálinka is.
A kóstolás során kiderül, hogy milyen feltételei vannak az eredetvédettség megszerzésének, hogyan készülnek az említett nedűk, hogyan érdemes pálinkát ízlelni, és mire figyeljünk vásárláskor.
A párlatok mellé a Stílusos Vidéki Éttermiséghez tartozó Első Mádi Borház tökéletesen harmonizáló ételeit szolgálják majd fel.
A Gönci Barack Vigasságot július 6-7-én tartják Boldogkőváralján, a pálinkabemutatóra pedig július 7-én, 13.00-15.00 óra között kerül sor a Bestillo Pálinkaházban. További információk az esemény Facebook-oldalán.