A Csabai Kolbászfesztivál legelső attrakciója – jóval az esemény előtt – a szárazkolbászverseny, ahol
megkoronázzák a Kolbászkirályt.
A korábbi időpontban történő bírálás azért is jó, mert a közönség az eredmények alapján eldöntheti, kitől vásárol kézműves kolbászt: általában olyanok is szerepelnek az élbolyban, akik kistermelőként árusítanak a fesztiválon.
A zsűri íz, szín, illat, a kolbász állománya és vágási felülete alapján fog pontozni. Ahhoz azonban, hogy zsűrizni lehessen, természetesen szükség van versenymunkákra is.
A megmérettetésre mű- és természetes bélbe töltött szárazkolbásszal lehet nevezni.
Húsüzemek, magánszemélyek, kolbászt árusításra vagy saját fogyasztásra készítők egyaránt jelentkezhetnek. A kolbászt/kolbászokat személyesen vagy postai úton is le lehet adni. A szervezők minden nevezőnek
egy darab belépőjegyet biztosítanak
az idei kolbászfesztivál pénteki nyitónapjára. A díjakat a kolbászfesztivál ünnepélyes megnyitóján, október 19-én este adják át.
A szárazkolbászversenyt október 4-én, a Csabai Kolbászfesztivált pedig október 19. és 22. között tartják. További információkért, a nevezésért és a nyeremények listájáért látogasson el az esemény weboldalára!