A Gasztrohegy borokkal, gasztronómiával és ötletekkel csábítja el a vendégeket az ősz és a tél folyamán:
9 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony
egy olyan arca, amelyet csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni.
A vulkanikus borokhoz – helyi alapanyagokkal – izgalmas ételeket álmodnak meg a hegy vendéglátói. Így fogásról fogásra, lépésről lépésre ismerhetjük meg Badacsonyt.
Attól más ez a gasztrotúra, hogy nemcsak egy helyen lehet végigenni több fogást, hanem akár 9 helyen kóstolhatunk meg egy-egy különböző ételt.
A résztvevő vendéglátóhelyek: Tölgyes Kúria, Bonvino Borbár, Borbarátok Vendéglő, Istvándy Borműhely, Tilia Borvendéglő, Pláne Badacsony borterasz, St. Orbán Étterem, Laposa Birtok, Kisfaludy-ház.
A Gasztrohegy, Minden, ami szőlő rendezvényt október 5. és 7. között tartják.