Vajon mi a tökéletes mézeskalács titka az angol királynő cukrásza szerint?
Mindig az a legjobb, ha hagyjuk pihenni a tésztát, tehát már előző este érdemes bekeverni
– írta a cukrász a királyi család hivatalos weboldalán.
Ki lehet nyújtani a tésztát, ki is lehet szaggatni a formákat, ám utána tegyük őket a mélyhűtőbe egy órára. Így biztosan megtartják az alakjukat.
A süteményben minden olyan összetevő megtalálható, amelyet általában a mézeskalácsok megkívánnak, mint a liszt, a gyömbér, a vaj és a cukor.
Ez a recept tartalmaz egy brit fűszerkeveréket is, amely szerecsendióból, fahéjból, szegfűszegből és szegfűborsból áll.
A süteményeket általában személyre szabják, és még a karácsonyfára is felkerülnek.
Kattintson a képre, galéria nyílik!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Keverje össze egy tálban a lisztet, a fűszereket és a barna cukrot, majd adja hozzá a kockára vágott vajat, és morzsolja össze a liszttel.
Öntse hozzá a tejet, és gyúrja jól össze a tésztát. Tegye félre minimum 2 órára, de a legjobb egy egész éjszakára.
Nyújtsa a tésztát 3 milliméter vastagságúra, és szaggassa ki a formákat.
Tegye őket egy sütőpapírral kibélelt tepsire, azután a mélyhűtőbe egy órára.
Melegítse elő a sütőt 180 fokra, szórja meg kristálycukorral a formákat, és süsse ki.
Amint kihűltek a sütemények, díszítse cukormázzal.