A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Erre még a téli hidegben sem tudunk nemet mondani

Vágólapra másolva!
Az olaszok elég sok dologban nagyok: a kávé, a fagylalt, a pizza, a tésztaételek. Ha Olaszországban járunk, nem győzzük végigkóstolni a nemzeti fogásokat. Ám amennyiben erre nincs lehetőségünk, fogjuk a fakanalat, és hozzuk el az olasz ízeket a konyhánkba. Van egy hűs desszertjük, amelyre még a téli hidegben sem tud senki nemet mondani. És ezzel bebizonyították, hogy nemcsak pizza- és fagylaltkészítésben királyok, a semifreddót is tökéletesen csinálják.
Vágólapra másolva!

A semifreddo története rendkívül rövid: a 19.század végén született, valószínűleg a francia parfait mintájára. Az első parfaitrecept 1869-ben jelent meg a franciáknál, míg az első semifreddorecept csak a 20. század első évtizedeiben Olaszországban.

A semi azt jelenti, félig, a freddo pedig hideget.

A neve arra utal, hogy akkor lehet elszeletelni, ha nem teljesen fagyos, hanem már csak félig. Finom ízét a tojásnak, a tejszínnek és a cukornak köszönheti, tehát nem éppen alakbarát receptről beszélünk.

A desszert mellett szól, hogy rengeteg módon ízesíthető és készíthető. A hagyományos recept rengeteg tojássárgáját tartalmazott, manapság azonban egyre többféle változata kering az interneten. Mi most egy kávés, karamellás receptet mutatunk.

Forrás: Lavazza

Kávés semifreddo

Hozzávalók:

  • 100 ml kávé
  • 4 tojás
  • 120 g cukor
  • 250 g tejszín
  • 50 g piskótatészta
  • 6 g zselatin
  • tejkaramella

Elkészítés:
Keverje össze a 4 tojássárgáját a 60 g cukorral, majd külön tálba verje fel a 4 tojásfehérjét szintén 60 g cukorral.
Közben áztassa be a zselatint hideg vízbe.
Verje fel a tejszínt is, majd lassan keverje bele a tojássárgáját.
Olvassza fel a zselatint a kávéban, és adja hozzá a tojásos keverékhez.
Alulról felfelé kavarva lassan keverje bele a felvert tojásfehérjét.
Öntse a keveréket egy téglalap alakú tortaformába, fedje le piskótával, és áztassa át a kávéval.
Tegye a hűtőbe legalább 6 órára.

Tálalás:
Vágjon egy körülbelül 2,5 centiméteres szeletet, majd vágja félbe 45 fokos szögben. Helyezze a tányérra, és tálalja a tejkaramellával.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!