A pulled pork az amerikaiak nagy kedvence, általában hamburgerben fogyasztják, különlegessége, hogy
alacsony hőmérsékleten, 7-8 órán keresztül sül.
A sütést követően a pácolt sertéslapockát vagy sertéstarját szálakra szedik, végül hamburgerzsömlében, tortillában vagy salátával tálalják. Házi készítésű barbecue szósszal a legfinomabb.
Nevét pedig onnan kapta, hogy ha jól készítjük, a húst könnyedén, egy mozdulattal le lehet húzni a csontról, és szálakra lehet bontani.
Ám nemcsak Amerikában, hanem már itthon is egyre több street foodos helyen és hamburgerbüfében belefuthatunk, és ha szerencsénk van, olyanba, ahol smokerben, egy speciális füstölőben készül a hús.
Ha otthon szeretnénk elkészíteni, és nincs smokerünk, akkor szükségünk lesz egy jól záródó sütőtálra – és időre: miután befűszereztük a húst, lefedve 8-10 órára hűtőszekrénybe kell tennünk.
Hozzávalók a húshoz:
Hozzávalók a barbecue szószhoz:
Elkészítés:
Keverje össze egy tálban a barna cukrot, a csiliport, a paprikát, a fokhagymaport, a sót, a borsot és a Cayenne-borsot. Kenje be a húst olajjal, és masszírozza bele a száraz pácot. Csomagolja be a húst, azután tegye 8-10 órára vagy egy éjszakára a hűtőbe.
Melegítse elő a sütőt 150 fokra. Szórja a felvágott hagymát egy jénai edény aljára, majd tegye bele a húst is. Tegye rá az edény tetejét, és süsse a húst minimum 7 órán keresztül.
A sütőből kivéve hagyja kihűlni, közben készítse el a barbecue szószt: keverje össze a hozzávalókat egy tálban. Fél óra elteltével egy villa segítségével szedje szálasra a húst. Ezután érdemes a saját levében megforgatni, hogy még fűszeresebb és finomabb legyen.
Tálalja sült krumplival, friss zöldségekkel, vagy készítsen belőle hamburgert.