Így készül a tökéletes buggyantott tojás
![Jamie Oliver](https://cdn.origo.hu/2023/12/DFY1-7PYT8O88OuBybjurJYNe9YwkCmPW61n7QlDCBw/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzUzYTA2MGYyNzEzMTQyZWM5OWMyMDFiZmViYTQ4NDk5.webp)
Jamie első tippje, hogy mindig friss tojást használjunk, a második, hogy
ne forrásban lévő vízbe
tegyük bele. Amint megjelennek az első buborékok, vegyük le a fazekat a tűzről néhány másodpercre, amíg a víz újra elcsitul. Mielőtt visszatennénk, vegyük kisebbre a lángot.
Ezután csak fel kell ütni a tojást egy edénybe, majd beleönteni a fazékba. Vannak, akik
tesznek egy kis ecetet is a vízbe, Jamie azonban nem ajánlja, mert elrontja az ízeket.
A tojásnak mindössze 3 percre van szüksége ahhoz, hogy elkészüljön – a fehérje rugalmas, a sárgája enyhén folyós legyen.
Tálalhatjuk friss mozzarellával, pirítóssal vagy olajba, citromlébe, valamint sóba áztatott spárgával és egy kis parmezán sajttal.