A sörgyár versenye olyan ötletes megoldásokat keres, amelyekkel mérséklődik a vízfelhasználás, akár a sörgyártás során,
akár a sörkészítéshez köthető mezőgazdasági folyamatok során.
De arra is várnak ötleteket, hogy miként csökkenthető a sörök hűtése, szállítása, értékesítése során kibocsátott szén-dioxid mértéke.
A tavalyi verseny győztesei, Szabó Blanka és Szabó Dániel, a 360 fokos megközelítésükkel nyertek, amelyben az ellátási lánc teljes hosszán, az alapanyagtól a szállítmányozásig, megvizsgálták a sörgyár folyamatait. Pályázatukban olyan javaslatokat hoztak,
mint például a faraklap helyett papírraklap használata, amely már csak súlyából fakadóan is kisebb terhet jelent a környezetnek az előállítás és szállítás során.
A versenyre két-háromfős hallgatói csapatokat várnak, akik legkorábban a 2018-2019-as tanévben fejezik be felsőfokú tanulmányaikat.
A pályázatokat 2019. március 4. 12:00 órától 2019. április 19. napján 24:00 óráig lehet beküldeni a sörgyár weboldalán keresztül. A főnyeremény ötszázezer forintos pénzjutalom.