Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a mártáshoz:
Hozzávalók a feltéthez:
A tészta elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Egy villával szurkáljunk meg 4 darab édesburgonyát, tekerjük be fóliába, és süssük 50 percig.
Hámozzuk meg mindet, kettőt tegyünk félre a feltéthez, kettőt pürésítsünk, és mérjünk ki belőle 40 grammot.
Egy tálban futtassuk fel az élesztőt a meleg, cukros vízben, és adjuk hozzá a burgonyapürét. Keverjük, míg krémes lesz.
Keverjük össze egy tálban a lisztet és a sót. Készítsünk a közepébe egy kör alakú bemélyedést, és öntsük bele az élesztős keveréket.
Öntsük hozzá az olajat és egy kis vizet is.
Dolgozzuk jól össze a tésztát, azután tegyük egy lisztes felületre, és gyúrjuk át.
Vegyük ketté, és nyújtsuk ki kör alakban.
Tegyük a pizzákat egy-egy tepsire, és melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A mártás elkészítése:
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, pirítsuk meg rajta a hagymát és a fokhagymát.
Adjuk hozzá a paradicsompürét, és vegyük takarékra a lángot.
Hagyjuk a mártást 10 percig főni, majd adjuk hozzá a maradék édesburgonyapürét.
Ízesítsük sóval és borssal.
Amint a mártást összedolgoztuk, vegyük le a tűzről, és kenjük meg vele a pizzákat.
Süssük a tésztákat 20-25 percig, vagy amíg a szélei szépen megbarnulnak.
Vegyük ki a sütőből, tegyük rá a feltétet, és szolgájuk fel.