Ünnepelje jövőre is a húsvétot vidám, sárga díszekkel! Tegye a kedvencek közé ezeket a szuper asztaldíszeket, és jövőre nem kell keresgélnie.
A legtöbben még mindig feldolgozott cukrot használnak a különböző desszertek édesítésére. Pedig ma már egyre könnyebb helyettesíteni valamilyen természetesebb alternatívával.
Hiába könnyebb az emésztésük a szervezet számára, ezek fogyasztását is érdemes korlátozni. Íme 5 egészségesebb választás cukor helyett és egy cukormentes recept Iklódi Dórától, a Cukormentes örömök című könyv szerzőjétől.
A gödöllői Szent István Egyetemen megalakult a közép-európai Gasztronómiai és Sommelier Egyesület, amely fő célkitűzéseként a térség átfogó gasztronómiai és kulturális örökségeinek megőrzését és terjesztését határozta meg.
Bár egyértelműnek tűnhet, hogy mit értünk reggelizés alatt, mégis nehezen tudnánk egészen pontosan meghatározni a fogalmát. Hisz a 10 órakor, munka közben bekapott pogácsa és a 8 órakor, asztalnál elfogyasztott rántotta között időben és összetételben is nagy különbség van.
Elmondható, hogy Magyarországon a 7-14 éves gyermekek egyharmada reggeli nélkül ül az iskolapadba. Ez a helyzet az életkor előrehaladtával tovább romlik, ugyanis a 15-16 éves gyermekeknek csak kevesebb, mint a fele fogyaszt minden hétköznap reggelit. Mit és mikor kellene reggelizniük? Mi történik, ha folyamatosan elhagyják?
Az ünnepekre való felkészülés mindig nagy munka – főleg, ha ételallergiás vagy -érzékeny van a családban. Sok esetben neki külön kell sütni-főzni, de van, amikor az egyszerűség kedvéért az egész család mentes menüt kap. Persze a következő mentes fogások nem csak húsvétkor kerülhetnek az asztalra, hanem bármely nap.
Tudta, hogy a perzsák a pisztáciát mosolygós diófélének, a kínaiak pedig boldog diófélének is szokták hívni? Hiszen, amikor megérik, a csonthéja megnyílik, és olyan hatást kelt, mintha mosolyogna. Vagy azt, hogy mértékletes fogyasztással elősegítheti a fogyást és javíthatja a vércukorszintet?
A pisztácia tele van antioxidánsokkal, rostokkal és fehérjékkel, emellett egyszeresen telítetlen zsírsavakban és olajokban gazdag. Az egyszeresen telítetlen zsírsavak nem rakódnak le a vérerek falaira, nem halmozódnak fel, könnyen elégnek. Kell ennél több?
Senki sem szereti a rendetlen konyhát, ez biztos. Sokan mégis mindig káoszban élnek, mert képtelenek megtalálni az arany középutat: a konyha uralkodik fölöttük, és nem ők a konyhán. Ezekkel a tippekkel azonban meg lehet nyerni a háborút.
Milyen alapanyagokból áll a tökéletes étrend? Olyanokból, amelyek növelik a teltségérzetet, és csökkentik az étkezések között jelentkező farkaséhséget. Még jobb, ha közben segítik az anyagcserét és égetik a zsírt is.
Íme, négy olyan élelmiszer, amely minden felsorolt kritériumnak megfelel. A bogyós gyümölcsök, mint például a fekete áfonya, a málna és az eper. Antioxidánsokban, tápanyagokban és rostokban gazdagok, mindemellett alacsony a kalóriatartalmuk. Na, de mi van még?
A kókuszkocka egy igazi klasszikus, amelynek a receptje minden nagymama kockás füzetében ott lapul. Elkészíteni egyáltalán nem nehéz, de íme egy kis videós segítség hozzá.
Évről évre folyamatosan és fokozatosan nő itthon a minőségi és prémiumédesség iránti kereslet. Mind többen választják tudatosan a kiváló alapanyagokból előállított, magas hozzáadott értéket képviselő termékeket, többek között a magas kakaótartalmú csokoládét, teljes kiőrlésű kekszeket és különleges édességeket.
Húsvétra a gyártók olyan termékeket is bejelentettek, mint a rubinvörös csokitojás, a sajttorta ízvilágát idéző sajtos csokinyuszi, és megjelent a különféle módon pörkölt törökmogyoróval dúsított csokimókus is. A csipszeknél tengeri sós, céklás és gyömbéres ízekkel válaszolnak az új fogyasztói igényekre, sőt egyes országokban édes burgonyacsipszeket is bevetnek.
Mindenkivel előfordult már, hogy bajlódott a keménytojás pucolásával, lejött a fehérje egy része is a héjjal együtt. Nemcsak csúnya ilyenkor a tojás, de macerás is a művelet. Itt a megoldás!
Iklódi Dóra, a Cukormentes örömök című könyv szerzője, újragondolta a kókuszgolyót, mint hagyományos vendégváró desszertet, és cukor- valamint gluténmentessé tette. Így bebizonyította, hogy a mentes is lehet finom. Elkészítéséhez sem cukor, sem különösebb konyhai gyakorlat vagy kézügyesség nem szükséges.
Vagy akár a mindennapokra! Tény, hogy a fasírt olyan vendégváró étel, ami húsvétkor gyakran kerül az asztalra a hidegtál mellé, ám nem csak az ünnep alkalmával készíthetjük el.
Kíváncsi, melyek a fogyókúrával kapcsolatos legnagyobb tévhitek? Akkor lapozzon tovább!