A tojásokat a tömegük és a méretük alapján osztályozzák. E szerint megkülönböztetünk S, M, L és XL méretűeket. Ezek tömege a következő:
A tojás héján a termelői kódot, valamint a nyilvántartási számot látjuk. Ez utóbbi hét részből áll. Ebből azt is megtudhatjuk,
melyik telephely melyik istállójából
származik a tojásunk. Íme egy példa a jelölésre: 3HU0607T01/7
A számsor első számjegye az állattartási módot jelöli, 0-tól 3-ig terjed: a 0 az ökológiai tartás, vagyis ez a biotojás, az 1 a szabadtartás, vagyis a „tanyasi" tojás, a 2 az alternatív tartás, a 3 pedig a ketreces tartás.
Ezt követi az ország ISO-kódja. Vagyis, ha itt a HU-t látjuk, akkor a tojás hazai.
A harmadik rész a megye vagy a főváros kódja, amely 01 és 20 között mozog. A következő egy karakter az állategészségügyi kerület sorszáma. Ezt követi egy T betű, ami a tojótyúkjelölés, majd az álattartó telep sorszáma, ami kétjegyű,
végül pedig, a perjel után az istállók sorszáma.
Ennek alapján mindig tudja ellenőrizni, hogy a piacon vásárolt tojás honnan származik. Például, ha hármassal kezdődik a jelölés, akkor ugyanazt a tojást tartja a kezében, mint amit a hipermarketekben is meg tud vásárolni.