A mediterrán zöldségleves egy paradicsomléalapú étel, amelyben füstölt, grillezett zöldségek úszkálnak. Elsősorban hidegen ajánlott a fogyasztása,
ezért érdemes eltenni a receptet nyárra.
Minden a zöldségek, mint az édeskömény, a padlizsán, a paprika és a hagyma, felszeletelésével kezdődik. Érdemes beáztatni egy rövid ideig sós és borsos olajban, hogy egy kicsit megpuhuljanak. Utána mehetnek a grillre! Így a levesnek egy kissé füstös, karamellizált íze lesz.
Lássuk a receptet!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Tegye a felvágott zöldségeket a sós, borsos olajba 30 percre. Hagyja szobahőmérsékleten.
Melegítse fel a grillt, és grillezze meg a zöldségeket.
Amint kihűltek, kockázza fel őket, és tegye egy nagy tálba.
Öntse hozzá a paradicsomlevet, az alaplevet, az ecetet, a citromlét, a koriandert, a köményt, a petrezselymet, a bazsalikomot, a fokhagymát, és keverje jól össze.
Tegye a hűtőbe 30 percre.