Nem tud mit kezdeni a sok eperrel? Segítünk!

epres banánkenyér
Vágólapra másolva!
Tavasszal szinte számoljuk a napokat, hogy mikor érik már be az eper, aztán amikor megtörténik, nem győzzük enni. Minden nap, minden percben eper lóg a szánkból, de még így is tele van a kamra, na meg a kert is. Persze a szomszédnak is van még, úgyhogy tőle is kapunk egy jó nagy adaggal. Aztán jönnek hétvégén a vendégek, ők is hoznak, végül annyi összegyűlik, hogy egy medencét meg lehetne tölteni. Elfogyni nem fog, kidobni meg sajnáljuk. Így adott a kérdés: mi legyen a sok eperrel?
Vágólapra másolva!

Három olyan receptet is mutatunk, amelyhez fel lehet használni a tömérdek epret. Mindegyik könnyű és finom, így a család biztosan repetáért könyörög majd.

Epres banánkenyér Forrás: Taste

Epres banánkenyér

Hozzávalók:

  • 115 g vaj
  • 200 g cukor
  • 2 nagy tojás, felverve
  • 3 érett banán, összetörve
  • 356 g liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • egy csipet só
  • 200 g eper, apróra vágva

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Vajazzunk ki egy kenyérformát.
Egy nagy tálban dolgozzuk össze a szobahőmérsékletű vajat és a cukrot egy robotgéppel.
Adjuk hozzá a felvert tojást, utána az összetört banánt folyamatos keverés mellett.
Keverjük össze egy másik tálban a sót, a szódabikarbónát és a lisztet. Lassan, folyamatos keverés mellett öntsük a vajas keverékhez.
Amint a tészta összeállt, dolgozzuk össze az eperdarabokkal.
Öntsük a tésztát a kenyérformába, és süssük 15 percig.
Vegyük le a hőmérsékletet 170 fokra, és süssük további 30 percig.

A következő receptért lapozzon tovább!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!