1. ok: tele van tápanyagokkal
Rengeteg fehérje, rost, magnézium, vas, kálium, kalcium és D-vitamin van benne. Emellett esszenciális zsírsavak gazdag forrása.
2. ok: hozzájárul az egészséges szívműködéshez
A szervezetnek szüksége van a káliumra és a magnéziumra, hogy
az izmok egészségesen és rendesen működjenek.
Tanulmányok is összekapcsolták a kesudió rendszeres fogyasztását a szívbetegségek kockázatának csökkenésével és a szívizom egészségével.
3. ok: hozzájárul a jó látáshoz
A kesudiótej gazdag luteinben és zeaxantinban. Ezek az antioxidánsok hozzájárulnak a szem egészségéhez, valamint
megvédik az oxidatív stressz okozta károktól.
4. ok: javítja a vércukorszintet
Mivel a kesudió glikémiás indexe alacsony, a kesudiótej fogyasztása minimális hatással van a vércukorszintre.
5. ok: erősíti az immunrendszert
Antioxidánsai segíthetnek a testben lévő gyulladások megszüntetésében és kezelésében.
Sőt, megelőzik a sejtkárosodást, ezáltal további lendületet adnak az immunrendszernek.
6. ok: segít leküzdeni a vashiányos vérszegénységet
A szervezet vas nélkül nem képes elégséges mennyiségű hemoglobin előállítására, amely az oxigént szállítja. A kesudió, így a belőle készült tej is sok vasat tartalmaz.
7. ok: könnyen emészthető
Sokaknak érzékeny az emésztőrendszerük, és képtelenek megemészteni bizonyos élelmiszereket, mint a glutén vagy a szója. Szerencsére a kesudiótej könnyen emészthető.
Krémes, frissítő és tápláló. Egy turmixgéppel könnyen elkészíthető.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Áztassuk be a kesudiót vízbe 4 órára vagy egy éjszakára. Tartsuk a hűtőben.
Amint letelt az idő, öblítsük át és öntsük a turmixgépbe két csésze vízzel együtt.
Kezdjük el összedolgozni alacsony fokozaton, majd növeljük a sebességet, amíg a keverék krémessé válik.
Keverjük össze a maradék vízben a választott édesítőszert, a kivonatot, a sót és a fahéjat, azután öntsük a keverékhez. 2 perc múlva állítsuk le a turmixgépet.
Ha a kesudiót nem tudta teljesen felaprítani, akkor szűrjük át az egészet egy finom szöveten.
Tartsuk a hűtőben 3-4 napig.