Hozzávalók:
Elkészítés:
Keverjük össze a héjat, a vizet és a sót egy nagy tálban. Tegyük a hűtőbe néhány órára vagy egy éjszakára.
Amint letelt az idő, öntsük le róla a vizet és tegyük félre.
Keverjük össze egy holland sütőben a cukrot, az ecetet, a szegfűszeget, a borsot és 2 fahéjrudat. Forraljuk fel. Adjuk hozzá a dinnyehéjat és forraljuk fel újra.
Csökkentsük a hőt, fedjük le és hagyjuk rotyogni 10 percig.
Vegyük ki belőle a fahéjat és töltsük előre sterilizált befőttesüvegekbe a levet és a dinnyeszeleteket. Osszuk el bennük a maradék fahéjat.
Csavarjuk rá a tetejüket, azután tegyük a befőttesüvegeket egy lábas vízbe úgy, hogy ellepje. Forraljuk fel, hagyjuk zubogni 10 percig, azután vegyük ki és hűtsük le őket.
Tároljuk a kamrában.