A kukoricapucolás nem nehéz, de elég unalmas. Főleg, ha egyesével kell lehúzogatni a vékony szálakat, amelyek jól rátapadnak a csőre. Ne pazaroljuk tovább az időt ezek eltávolítására. Egyszerűen tegyük a kukoricát a forrásban lévő vízbe és főzzük meg levelestől.
Körülbelül öt-nyolc perc főzés után ugyanis a héj meglágyul, így könnyebb lehúzni. A bónusz pedig:
a vékony szálakat is sokkal egyszerűbb eltávolítani.
Nincs kétség, hogy a kukorica az egyik legsokoldalúbb nyári finomság. Akár mexikói ihletésű salátát készítünk, akár grillezzük a csöveket, ez a kókuszos máz garantáltan fel fogja dobni a receptet.
Mindössze 440 ml kókusztejre, 1 evőkanál kókuszcukorra, 2 teáskanál sóra és 2 teáskanál őrölt kurkumára van szükség hozzá.
Egy lábasban forraljuk össze az alapanyagokat és főzzük még 10 percig. Kenjük át vele a kukorica külsejét és már mehet is a grillre. Mivel már előfőztük, így perceken belül kész is lesz.