Így készül az igazán finom sütőtök

Vágólapra másolva!
A legtöbbünk, ha sütőtököt készít, maximum megszórja egy kis cukorral vagy meglocsolja mézzel és már mehet is a sütőbe. Ennél azonban mutathatunk egy kicsivel több kreativitást is. A következő receptek biztosan segíteni fognak abban, hogy újragondoljuk a sütőtökkészítést.
Vágólapra másolva!
Forrás: Delicious

Sütőtök kecskesajttal

Hozzávalók:

  • 2 sütőtök, felszeletelve
  • 100 g kecskesajt
  • 50 g pirított tökmag
  • 100 ml extra szűz olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 10 kakukkfűlevél
  • 3 ág rozmaring, levelek leszedve
  • fél csokor zsálya

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Helyezzük a sütőtököket egy tepsire a héjával lefelé.
Tegyük a fokhagymát, a kakukkfüvet, a rozmaringot, a zsályát és az olajat egy turmixgépbe, és dolgozzuk össze.
Kenjük meg a gyógynövényes olajjal a tököket és süssük, amíg teljesen átpuhul.
Tálaljuk a kecskesajttal, a tökmaggal és a megmaradt növényi olajjal.

A következő receptért lapozzon tovább!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!