Beköszöntött a szeptemberi idényzöldségek és gyömölcsök ideje. Ha a következő alapanyagokkal találkozunk a piacon, akkor nagy valószínűséggel friss és egészséges étel kerülhet az asztalra.
Íme szeptember hónap idényalapanyagai, illetve amelyek az előző szezonból tárolhatók:
alma, bab, birsalma, brokkoli, burgonya, cékla, cukkini, dió, fejes káposzta, fejes saláta, fekete retek, földimogyoró, füge, görgödinnye, hagyma, kapor, karalábé, karfiol, kelbimbó, kelkáposzta, kínai kel, körte, kukorica, mandula, őszibarack, padlizsán, paradicsom, pasztinák, petrezselyem, póréhagyma, ringló, sárgadinnye, sárgarépa, sóska, spenót, szamóca, szeder, szilva, szőlő, tök, uborka, újhagyma, zeller, zöldbab, zöldborsó és zöldpaprika.
Mi most ezek közül egy ikonikus őszi zöldséget veszünk elő, amely bár krémlevesként is rendkívül finom, megsütve is az egyik kedvencünk lesz.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
Vágjuk fel a tököt, kaparjuk ki a magokat, majd vágjuk félhold alakú, vékony szeletekre.
Tegyük őket egy tepsire, öntsük alá az olajat, szórjuk meg curryporral, sóval és borssal.
Süssük, amíg aranybarna lesz a teteje, azután fordítsuk a másik oldalára.