Az egyetem első alkalommal megrendezésre kerülő saját szervezésű versenyén – szakítva az eddigi megszokásokkal – szakács és pincér tanulók, valamint turizmus-vendéglátás szakos egyetemi hallgatók valós elméleti és gyakorlati tudását mérte fel, értékelte a neves zsűri.
A szakácsok meghatározott idő alatt, az előzőleg ismertetett nyersanyagkosárból,
valamint a zsűri által a helyszínen meghatározott két kötelezően felhasznált alapanyag – hízott kacsamáj, tehéntúró – felhasználásával háromfogásos ételsort készítettek el, majd élő szóban is bemutatták receptjeiket a zsűrinek.
A pincér versenyzők egy 100 pontos elméleti írásbeli tesztet követően egy, a zsűri által a verseny reggelén kihúzott ünnepi étrendet, hozzáillő italsort állítottak össze, majd szintén a zsűri által kihúzott alkalomra díszasztalt terítettek.
Az élőmunka bemutatása során osztrigát bontottak, Alemitta beregi csirkét trancsíroztak és egy flambírozott desszertet szolgáltak fel.
Emellett feladatuk volt még a zsűri által kihúzott koktél és kávé összeállítása és szervírozása. A versenyzők tudását minden műveletnél, idegen nyelven is felmérte a zsűri.
A versenyen összesen 12-en, köztük 5 szakács és 5 pincér tanuló – Budapestről, Keszthelyről, Siófokról, Veszprémből és Zalaegerszegről –, valamint 2 BGE KVIK-es egyetemi hallgató mérte össze tudását.
A szakácsverseny első három helyezettje:
Az első helyezett étele:
A pincérverseny első három helyezettje:
Az első három-három helyezett – a verseny szervezői és támogatói által felajánlott – értékes jutalomban részesült. Emellett, amennyiben az első helyezett szakács és/vagy pincér versenyző a verseny ideje alatt még középiskolai hallgató, és három évben belül, önköltséges képzésre felvételt nyer a BGE KVIK turizmus-vendéglátás alapképzésére – első féléves tandíját az egyetem biztosítja.
A szakácsverseny zsűri tagjai:
A pincérverseny zsűri tagjai: