A C-vitamin arról ismert, hogy erősíti az immunrendszert. A következő élelmiszerek pedig arról, hogy sokat tartalmaznak belőle
– más tápanyagokkal és antioxidánsokkal egyetemben.
Az első a citrusfélék csoportja, mint a narancs, a grapefruit vagy a citrom. Egy normál méretű narancs 60 mg C-vitamint tartalmaz. Napi 60-80 miligramm elfogyasztása az alap. Ezt érdemes növelni a vírusos időszakban.
A paradicsom a legtöbb ember hűtőjében vagy kamrájában ott pihen és gyakran kerül az asztalra is. Ez különösen a változó időjárási viszonyok között fontos.
Így van ez a káposztával, a karfiollal, a brokkolival és kelbimbóval is, amelyek szintén gazdagok C-vitaminban.
Persze nem szabad elfeledkezni a pritamin paprikáról sem, amely nemcsak tápanyagok kiváló forrása, de egy rendkívül sokoldalú zöldség, ami az elkészítés és felhasználás módját illeti.
A következő alapanyag a kivi.
Az egyszerre édes és savanyú gyümölcs az egyik kedvencünk az őszi-téli időszakban. De ott a csipkebogyó, a goji bogyó, a fekete áfonya, az acerola és a homoktövis is, amelyek a leginkább kiemelkednek ebből a felsorolásból.