Így fagyasszuk le jól a maradék tésztát, hogy ne menjen kárba
![tészta](https://cdn.origo.hu/2023/12/R6CTyPIypGJU_7fmf5-UdNuIQcHHPTYyjU3QVf0ULjE/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQwZmVjNmQyY2Q0YTQ4ZjY4MDRmZDg1OWQ4OWUzNmQy.webp)
Az első lépés: amikor kifőzzük, gondoskodjunk róla, hogy al dente legyen. Ez tükörfordításban azt jelenti:
fogra való, azaz rágni kell, nincs teljesen megfőve.
Al dentére azonban csak a jó minőségű fajtákat lehet főzni, ellenkező esetben ez képtelenség.
Érdemes egy kis olívaolajat vagy zsírt keverni a tésztához, hogy ne ragadjon össze, miután kihűlt. Amennyiben rögtön a főzés után akarjuk lefagyasztani, mindenképp várjuk meg, míg teljesen kihűl. Utána tegyük jól záródó fagyasztózsákba vagy edénybe. Ennyi.
Három hónapnál tovább ne tároljuk.
Ha ki akarjuk olvasztani, tegyük a fagyasztóból a hűtőbe. Ezután forrásban lévő vízben melegítsük újra.