Ez a fogás kiütheti a nyeregből az eddig ismert tojásos ételeket
![](https://cdn.origo.hu/2023/12/q4-Q30GlxwV2zNTooSoqCyoH71YK16o4iODi7eu_7Ok/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FkOTkzN2E1NTNmMDQxNDZiNzMyNmEyOTljNDUxMzk4.webp)
A tojás a magasabb fehérjetartalmú alapanyagok közé tartozik, így fokozza a jóllakottságérzést. Emellett kiváló D-vitamin-forrás és sokféleképpen elkészíthető.
Reggelire zöldségekkel fogyasztva egy tápanyagban gazdag étel kerülhet az asztalra.
Rántotta és tükörtojás helyett azonban most készítsünk valami újat!
Hozzávalók a krémhez:
Hozzávalók a tojásbundához:
Elkészítés:
Tegye krém alapanyagait egy tálba, majd dolgozza jól össze.
Egy másik tálban keverje össze a borsot, a mustárport, a fokhagymaport, a pirospaprikát és a sót. Ebből egy kanállal – vagy ízlés szerint többel – keverjen hozzá a zsemlemorzsához.
Forgassa meg a tojásfehérjéket a lisztben, a tojásban, majd a zsemlemorzsában, és süsse ki olajban.
Tegye a krémet egy habnyomó zsákba, és töltse fel vele a bundás tojást.
Szórja meg petrezselyemmel és tálalja frissen.