Leginkább a súlya és az illata alapján. Fontos, hogy a héja ép és egészséges legyen, ha repedéseket vagy foltokat látunk rajta, akkor inkább válasszunk másikat. Tegyünk így akkor is, ha nyomásra puhának érezzük.
Amennyiben az orrunkra hagyatkozunk, azt válasszuk, amelynek édes az illata.
Hűtőben maximum öt napig tárolhatjuk, ha még nem vágtuk fel, viszont, ha már megkezdtük, akkor három napnál semmiképp se tovább.
A sárgadinnye is viszonylag sokoldalú, ezért számos módon beilleszthető az étrendbe. Csinálhatunk belőle szorbét, frissítő salátát, turmixot, összekeverhetjük joghurttal vagy más gyümölcsökkel, és lehet desszertek alapanyaga is.
Ha begyújtjuk a grillt, akkor se feledkezzünk meg róla, hiszen grillezve is isteni, illetve finom, hűs leves vagy mártás, de akár lekvár és szörp is készülhet belőle.
Kattintson a képre a galériáért! 10 sárgadinnyerecept-ötletet is mutatunk!
Krémes, olasz édesség.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Béleljünk ki folpackkal egy kenyértepsit.
Pürésítsük a dinnyét a cukor 1/3-ával, a grappával, a sóval és a gránátalmasziruppal egy aprítógép segítségével.
Öntsük át egy hőálló edénybe, és keverjük hozzá a tojássárgáját.
Tegyük az egészet egy lábas forrásban lévő víz fölé, és hevítsük körülbelül 8 percig. Közben folyamatosan keverjük.
Amint letelt az idő, tegyük egy hideg vízzel teli tálba, és keverjük tovább 6 percig.
Ezután verjük fel a tejszínt a maradék cukorral egy tálban, majd keverjük hozzá óvatosan a dinnyés keverékhez.
Öntsük a kenyértepsibe, és tegyük a fagyasztóba 5 órára.
Tálaljuk egy forró nyári napon.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Főzzük ki a tésztát a szokott módon.
Egy evőkanál vajon pirítsuk meg a szalonnát – körülbelül 3-4 perc. Adjuk hozzá a hagymát, és pirítsuk meg azt is.
Adjuk hozzá a maradék vajat, majd amikor elolvadt, akkor a dinnyét. Főzzük 8-10 percig.
Sózzuk, borsozzuk, és öntsük hozzá a majorannát.
Amint a mártás krémes lesz, vegyük le a tűzről.
Keverjük hozzá a sajtot és a tésztát.
Tálaljuk az egészet fekete borssal és reszelt sajttal megszórva.