Hihetetlenül krémes lávatorta 35 perc alatt

megmaradt tojássárgája, lávatorta
Vágólapra másolva!
Íme leggazdagabb és legcsokoládésabb lávatorta, amelyet valaha kóstolt. Kívül puha, belül forró és krémes. Elkészítése varázslatnak tűnhet, ugyanakkor valójában nagyon könnyű és mindössze harmincöt percet vesz igénybe.
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Isteni lávatorta

Hozzávalók:

  • 113 g sózott vaj
  • 170 g étcsokoládé
  • 2 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 52 g cukor
  • ez csipet só
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítés:
Melegítse elő a sütőt 230 fokra.
Vajazzon és lisztezzen ki 6 ramekinformát, majd tegye őket egy sütőlapra.
A vajat és a csokoládét olvassza meg gőz felett.
Egy tálban verje fel a tojást, a tojássárgáját, a cukrot és a sót egy konyhai robotgéppel, amíg besűrűsödik.
Keverje hozzá a csokoládét a tojásos keverékhez. Amint összedolgozta, adja hozzá a lisztet is.
Adagolja a tésztát a formákba, majd süsse az egészet 12 percig. Így lesz a sütemény kívülről szilárd, belülről pedig lágy és folyós.
Hagyja 1 percig hűlni, azután fordítsa fejre a formát, hagyja kiesni belőle a lávatortát és már eheti is.
Ha szereti a pikáns desszerteket, tegyen bele egy kis csilit is és tálalja vaníliafagylalttal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!