Hozzávalók:
Elkészítés:
Morzsoljuk bele a langyos tejbe az élesztőt, utána tegyük bele a cukrot és meleg helyen futtassuk fel.
Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, morzsoljuk el benne a vajat, adjuk hozzá a tojássárgáját, a tejfölt, a sót, végül a felfuttatott élesztőt.
Dolgozzuk össze és gyúrjuk simára a tésztát.
Lisztezett felületen nyújtsuk ki és egyenletesen oszlassuk el rajta a tepertőt. Alulról felfelé csavarjuk fel, nyújtsuk ki, majd hajtsuk össze megint és hagyjuk pihenni fél órát.
Amint letelt az idő, ismételjük meg a kinyújtós-hajtogatós műveletet még háromszor.
Végül nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra és szagassunk belőle köralakokat pogácsaszaggatóval.
Tegyük egy sütőlapra, kenjük meg tojással, ízlés szerint hintsük meg egy kis köménymaggal vagy tengerisó-pehellyel és süssük 220 fokon 20 percig.
Fogyasszuk frissen.