A kurkumát azonban nemcsak fűszerként fogyaszthatjuk, hanem ital formájában is. Nem kérdés, hogy érdemes beépíteni az étrendbe, csak arra kell megkapnunk a választ, hogyan.
Bátran kövessük az ázsiai szokásokat, a hinduk például nemcsak ételeikben, hanem kozmetikumként is használják.
Ez egy régóta bevált recept a kisebb egészségügyi problémákra az ázsiai vidékeken. Haldi wala doodh néven ismert, amelyet úgy készítenek,
hogy felforralják a tejet a kurkumával.
Fogyasztását lefekvés előtt ajánlják, hogy békés legyen az éjszakánk és jól aludjunk.
A kurkuma, a víz, a citromlé és a méz egészséges elegye ez az ital. Mindössze felforraljuk a vizet és belekeverjük az alapanyagokat. Fogyasztása kora reggel javasolt a maximális egészségügyi előnyök elérése érdekében.
Csak adjunk egy csipet kurkumaport leveseinkhez, és máris élvezhetjük egészségügyi előnyeit.
Beletehetjük a gombalevesbe,
a húslevesbe, sőt a paradicsomlevesbe is. Bátran használjuk!
Az indiaiak imádják a teákat. Gyakorlatilag hagyomány kora reggel teával kezdeni a napot. A kurkumás teát ők úgy készítik, hogy felforralják a vizet a tealevelekkel és egy csipetnyi kurkumával, majd leszűrik és már kész is.
Láthatjuk, hogy a kurkumát meglehetősen egyszerű beépíteni az étrendünkbe és akár a reggeli rutinunkba is.