Ahhoz, hogy feldobjuk a diót, az egyik legegyszerűbb mód a pirítás. Mindössze egy kis olajra, sóra, néhány fűszerre és persze édesítőre van szükség hozzá. Így nemcsak magunkat lephetjük meg egy kis édességgel, de a gyerekek elé is egészséges finomság kerül.
Fűszerfrontot szóba jöhet a füstölt pirospaprika, a kömény, a Cayenne-bors, a gyömbér, a fahéj stb., édesítőszerek közül pedig a juharszirup, a méz vagy az agave.
Először melegítsünk fel egy kis olajat egy serpenyőben, és kezdjük el rajta megpirítani a diót. Amikor elszíneződik, dönthetünk úgy, hogy nem csinálunk vele mást, egyszerűen felszolgáljuk valamilyen öntettel vagy mézzel.
Ugyanakkor, ha még tovább fűszereznénk, akkor ezen a ponton adjuk hozzá a sót és a kiválasztott fűszereket.
Ha pedig inkább édesen és nem fűszeresen akarjuk készíteni, akkor öntsük hozzá a mézet, a juharszirupot vagy az agavét, és hagyjuk karamellizálódni. Persze a fűszeres-édes változatot is készíthetjük, ha kedveljük az ínyencségeket és az ízkavalkádot.
Mindössze 10 perc és már kész is a finom snack!