Borzas csirkemell tepsiben sütve egy óra alatt

csirkemell sajtos
Vágólapra másolva!
Azért kedvencem ez a recept, mert nagyon gyorsan el lehet készíteni, ráadásul laktató és finom is. A legjobb benne, hogy semmilyen extra hozzávalóra nincs szükség hozzá, csak is a magyaros alapanyagokat igényli, mint a tejföl és a vöröshagyma. Készítsük el egy óra alatt!
Vágólapra másolva!

Borzas csirkemell tepsiben sütve

Hozzávalók:

  • 4-5 db csirkemell
  • 2 paradicsom
  • 2 hagyma
  • 500 g burgonya
  • só és bors ízlés szerint
  • 250 g reszelt sajt
  • 200 g tejföl
  • apróra vágott petrezselyem
  • 3-4 gerezd fokhagyma összetörve (opcionális)

Elkészítés:
Klopfoljuk ki a csirkemelleket, sózzuk, borsozzuk és béleljünk ki velük egy kizsírozott tepsit vagy jénai tálat.
Pucoljuk meg, azután reszeljük le a krumplit. Szórjuk a húsra.
Karikázzuk fel a paradicsomot és a hagymát is, majd azt tegyük a krumplira.
Sózzuk és borsozzuk, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.
Ízlés szerint ezen a ponton egy kis reszelt fokhagymát is szórhatunk rá, hogy még ízesebb legyen.
Erre a rétegre jöhet a tejföl, kenjük jól szét, majd szórjuk meg az egészet sajttal és süssük 180 fokon 30-35 percig, vagy amíg a sajt megpirul, a hús pedig megpuhul.
Tálaljuk friss salátával vagy rizzsel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!