Íme egy amerikai kenyérrecept 1932-ből, élesztő nélkül

kenyér
Vágólapra másolva!
Ez a recept egy 1932-ben kiadott, amerikai szakácskönyvből származik. Nincs benne élesztő, ám egy meglehetősen furcsa hozzávaló igen: ez pedig a mogyoróvaj. Elizabeth Driver receptje új kapukat nyit meg a kenyérsütés világában. Próbáljuk ki!
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Mogyoróvajas kenyér

Hozzávalók:

  • 260 g liszt
  • 55 g cukor
  • 4 teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál só
  • 320 ml tej
  • 125 g mogyoróvaj vagy mogyorókrém

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
Keverjük össze a száraz alapanyagokat, majd keverjük hozzá a tejet és a mogyoróvajat.
Amint a tészta összeállt, öntsük a keveréket egy sütőpapírral kibélelt kenyérformába, és süssük 1 órán át.
Ha teljesen átsült, vegyük ki, hagyjuk egy kissé kihűlni, és azután szeleteljük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!