Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a fahéjas vajhoz:
Elkészítés:
Futtassuk fel az élesztőt a meleg cukros tejben.
Keverjük össze egy tálban a tészta hozzávalóit az élesztős tejjel együtt. Gyúrjuk, amíg jól összeáll.
Takarjuk le és tegyük félre félórára.
Közben készítsük el a fahéjas vajat: keverjük össze egy tálban a lágy vajat, a cukrokat és a fahéjat.
Nyújtsuk ki a tésztát téglalap alakban, majd kenjük meg a fahéjas vajjal.
Tekerjük fel a rövidebb oldala mentén, majd vágjuk le a két végét.
Végül vágjuk 12 darabra a tésztarudat.
Tegyük az így kapott csigákat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Kenjük meg a tetejüket tojással és süssük 200 fokon 15 percig.
Vegyük ki a tepsit, fordítsuk meg, majd süssük még 10 percig.
Tálaljuk melegen!
Ízlés szerint meglocsolhatjuk olvasztott fehér csokoládéval.